Αυτοβελτίωση για Παιδιά

Kids Coaching

Παιδιά ασφαλή, ισορροπία και σε αρμονία με το Σώμα και την Ψυχή τους

Πόσο θα άλλαζε ο Κόσμος μας εάν τα παιδιά μας ήταν πραγματικά ευτυχισμένα, ισορροπημένα, χαρούμενα και ασφαλή, στο μυαλό και την ψυχή τους… Εάν ο κόσμος τους και η καθοδήγηση που λαμβάνουν από μικρά, είναι όλα αυτά που χρειάζονται για να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη και υγιή προσωπικότητα. Τα παιδιά δεν είναι μόνο το μέλλον μας, αλλά και το παρόν, αφού μέσα από τα μάτια τους, τη σκέψη και τους προβληματισμούς τους, μπορεί κανείς να δει τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας. Αρκεί, φυσικά, να ενδιαφερθεί και να ασχοληθεί. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να ζουν σε μια «φούσκα», σε ένα επίπλαστα προστατευμένο περιβάλλον για να είναι καλά. Είναι ικανά από μικρή ηλικία να αναπτύξουν το αίσθημα της αυτονομίας και αυτοπροστασίας και να μπορέσουν να δομήσουν το αξιακό τους σύστημα και τα όριά τους σε σχέση με τον έξω κόσμο.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως στο σώμα και στην ψυχή των παιδιών συμβαίνουν διάφορες αλλαγές κατά την πορεία της ζωής τους. Πρόσωπα, αξίες, βιώματα, συμπεριφορές, αντιδράσεις, αλλαγές, σχέσεις, συζητήσεις εγγράφονται μέσα τους και γίνονται πυξίδα με επιρροή διαρκείας. Ακόμη και από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά αναπτύσσουν συχνά φοβίες, προβλήματα αυτοεκτίμησης κι αυτοπεποίθησης, έκφρασης κι εξωτερίκευσης, βιώνουν σχολικά προβλήματα, αρνητικές σκέψεις, άγχος, έλλειψη συγκέντρωσης και εκπλήρωσης στόχων. Στην δε προεφηβική ηλικία δύνανται να παρουσιαστούν προβλήματα που σχετίζονται με γονικό χωρισμό, απώλεια προσώπου, μετακόμιση-μετακίνηση, bullying, διαφορετικότητα…

Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσει ο γονιός, ο δάσκαλος ή εν γένει ο ενήλικας περίγυρος του παιδιού πως όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά! Συχνά αναμενόμενα. Και αντιμετωπίσιμα!

Τα παιδιά είναι ικανά να ξεπεράσουν εμπόδια, δυσκολίες, αρνητισμό, εφόσον υποστηριχθούν και καθοδηγηθούν υπεύθυνα. Αποζητούν την προσοχή και συχνά μερικές συνεδρίες και συζητήσεις μαζί τους αρκούν, για να επιλυθεί το όποιο θέμα. Και είναι πολύ όμορφο και ελπιδοφόρο, όταν τα παιδιά ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους, τη ρότα τους και ξαναπαίρνουν τη ζωή και το μέλλον στα χέρια τους, δίχως «πληγές» και «τρικλοποδιές».

Πώς επιτυγχάνεται η Καθοδήγηση ενός Παιδιού

 • Συζήτηση/Επικοινωνία

 • Θετική Ψυχολογία

 • Μουσική

 • Ζωγραφική

 • Παιχνίδι & Παραμύθια (οπτικοποίηση & οραματισμός)

* Σε όλα τα παραπάνω μπορεί να συμμετέχει ή να παρευρίσκεται και ο γονιός.

Οφέλη από μια ατομική Συνεδρία με πιστοποιημένο Kids Life Coach

Το παιδί…

 • Ξεπερνά τα εμπόδια και τις φοβίες που νιώθει

 • Εκφράζει και αντιμετωπίζει με υγιή τρόπο όσα το ενοχλούν στο σχολείο και τον περίγυρο

 • Αναπτύσσει σιγά-σιγά αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και την δική του προσωπικότητα

 • Κοινωνικοποιείται

 • Συγκεντρώνεται ευκολότερα στους στόχους που το ίδιο θέτει

 • Επικοινωνεί όσα θέλει ή δεν θέλει

και πολλά ακόμη

Επικοινώνησε μαζί μου για μια 30λεπτη ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία!

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις εάν το Life Coaching θα σε βοηθήσει είναι να το δοκιμάσεις.

Κλείστε μια ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία